Mobiliteit 02 januari 2020

Duitsland ligt op schema: 79e waterstoftankstation geopend

In Hamburg is het 79e waterstoftankstation in Duitsland geopend. Het station is een samenwerking tussen Shell en Air Liquide. In 2020 moeten er honderd waterstofstations open zijn in Duitsland.

Großmoorbogen Shell Station

Het tankstation ligt in het zuiden van Hamburg en maakt deel uit van het Großmoorbogen Shell Station. Het nieuwe tankstation heeft 200 kilo waterstof in opslag. Genoeg om vijftig voertuigen per dag bij te tanken.

Het betreft alweer de vierde locatie in Hamburg waar waterstof getankt kan worden. Alle locaties waar je waterstof kunt tanken in Duitsland en daarbuiten vind je HIER.

Koploper

Duitsland is koploper op het gebied van waterstofauto’s- en tankstations. In 2020 moet het honderdste tankstation open gaan. De regio’s Berlijn, München, Neurenberg, Stuttgart en de belangrijkste verbindingswegen worden voorzien van waterstoftankstations.

“Waterstof is een van de beste oplossingen voor het bereiken van de doelstellingen van de Klimaatovereenkomst van Parijs. Het kan de transportsector, een van de belangrijkste bronnen van vervuiling in onze steden, CO2-neutraal maken”, aldus Markus Schewitza, Managing Director van Air Liquide Advanced Technologies.

Connecting Europe Facility

Het nieuwe tankstation is mede gefinancierd door de Europese Commissie via het Programma CEF Transport. Dit programma maakt deel uit van het Europese subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF). CEF Transport ondersteunt projecten die duurzaam, geïntegreerd en efficiënt vervoer realiseren.

Lees meer: wereldprimeur: transportschip voor vloeibare waterstof

Delen: