Over waterstof 28 januari 2021

ConPackSys nieuwe deelnemer H2Platform

ConPackSys sluit zich aan bij het H2Platform. ConPackSys is een specialist in compressie en levert al meer dan 30 jaar compressiesystemen over heel de wereld.

Bij de ontwikkeling van een waterstofeconomie zijn compressoren een belangrijk onderdeel in de waardeketen, met name voor waterstoftransport en -opslag. ConPackSys wil daar vanaf het begin zijn bijdrage aan leveren.

Specialist in compressoren

ConPackSys is een ingenieursbureau gevestigd tegenover station Dordrecht, gespecialiseerd in de engineering, packaging, constructie en commissioning van compressorsystemen voor de industrie. Denk hierbij aan het technisch ontwerp, fabriceren en testen van de compressor zelf maar ook aan alle bijbehorende systemen zoals: aandrijfsystemen, process equipment (coolers, separators), leidingwerk, besturing & instrumentatie, geluidsomkasting, smeeroliesystemen en koelsystem. Deze zijn allen nodig voor de goede en veilige werking van een compressorsysteem. ConPackSys heeft ervaring met waterstofcompressoren maar ook met andere compressortoepassingen zoals bij CO2 en aardgas.

‘Willen graag onze kennis uitwisselen’

Michel Bezemer, directeur van ConPackSys stelt over de deelname aan het H2Platform: “Waterstof wordt natuurlijk al decennia gebruikt in de industrie en waterstofcompressie is in principe een volwassen technologie. Toch blijft het belangrijk om samen te werken en kennis te delen met betrekking tot de verschillende toepassingen en nieuwe uitdagingen bij het uitrollen van een grootschalige waterstofeconomie. Door deze samenwerking met het H2Platform willen wij onze kennis uitwisselen en zorgen dat Nederland voorop blijft lopen in energietransitie.”

Het H2Platform verwelkomt ConPackSys van harte en ziet uit naar de samenwerking.

Heeft u ook interesse in deelname aan het H2 Platform? Of benieuwd naar de complete lijst van participanten van het H2 Platform? Lees hier meer.

Tags:  

Delen: