Industrie 07 mei 2019

Bosch zet vol in op waterstof

De grootste toeleverancier van de automotive industrie, het Duitse megaconcern Bosch, zet vol in op waterstof. Geen accu’s of batterijpakketten, maar brandstofcellen dus. Bosch heeft een partnership getekend met PowerCell Sweden.

Bosch maakt al sinds jaar en dag ongelooflijk veel accessoires en technologieën voor de autosector. Het concern investeerde tot voor kort in accupakketten, maar mikt vanaf nu op de ontwikkeling van zogenaamde ‘stacks’: delen van de brandstofcel waar waterstof en zuurstof worden omgezet in elektriciteit. Daarvoor werkt Bosch samen met PowerCell Sweden.

Brandstofcellen 10 keer lichter en goedkoper

Bosch gelooft heilig in waterstof: “De brandstofcelauto hoeft zijn batterijen niet lang op te laden bij een laadpaal en produceert zijn eigen elektriciteit met waterstof. Het voltanken met waterstof neemt nog geen hand vol minuten in beslag. Bovendien zijn brandstofcellen 10 keer lichter en goedkoper te produceren en makkelijker te recyclen dan batterijen. Vooral voor vrachtverkeer en bedrijfswagens is waterstof in eerste instantie de oplossing. ”

2030

Het bedrijf schat dat in 2030 20 procent van alle elektrische voertuigen wereldwijd wordt aangedreven door brandstofcellen. De belangrijkste te nemen hordes: een verlaging van een kiloprijs groene waterstof, lagere productiekosten van stacks en een goede infrastructuur.

Delen: