Waterstof als systeemdrager 31 januari 2019

Hydrogen Council: “Beter samenwerken om waterstof op de kaart te zetten”

Euisun Chung – Executive Vice Chairman Euisun Chung van Hyundai Motor Group – is aangesteld als de nieuwe covoorzitter van de Hydrogen Council en doet direct een oproep: verhoogde internationale samenwerking om de wereldwijde klimaatproblemen aan te pakken met behulp van waterstoftechnologie.

Covoorzittersschap

De Hydrogen Council is een wereldwijde coalitie met meer dan 50 prominente energie-, transport- en industriepartners met een gedeelde visie over de integrale rol van waterstof in een schone-energietransitie. Chung is nu voorzitter, samen met Air Liquide-voorzitter Benoit Potier.

Noodzaak

Het duo benadrukt de noodzaak voor multilaterale samenwerking om de wereldwijde waterstofontwikkeling te bespoedigen. De enige manier om de waterstofeconomie om te zetten van een idee naar een echte katalysator voor energietransitie is door publiek-private samenwerking.

Hyundai NEXO

18 procent

Wanneer waterstof wordt geproduceerd uit hernieuwbare en koolstofarme bronnen zoals zonne- en windenergie – evenals technologieën en oplossingen voor koolstofopslag (CCS) – dan heeft waterstof geen CO2-uitstoot op het moment van gebruik. Zoals opgemerkt door een recent McKinsey-rapport, kan waterstof op grotere schaal 18 procent van de wereldwijde energievraag dekken. De Hydrogen Council voorspelt dat de jaarlijkse vraag naar waterstof tegen 2050 vertienvoudigd zal zijn, waardoor banen worden gecreëerd en economieën worden versterkt.

Klimaatdoelstellingen

De Hydrogen Council werd als eerste in zijn soort in 2017 opgericht in Davos tijdens het World Economic Forum 2017 en sluit perfect aan op het bereiken van de klimaatdoelstellingen zoals die afgesproken zijn in het Klimaatakkoord van Parijs. De Hydrogen Council is een internationaal opererend orgaan waarin diverse belangrijke spelers zoals overheden, internationale agentschappen en de particuliere sector actief zijn, om de voordelen van waterstoftechnologie onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd een strategisch plan te ontwikkelen om grote investeringen in de commercialisering van waterstofoplossingen op wereldschaal te versnellen.

Hyundai NEXO

Delen: