Mobiliteit 10 mei 2019

Audi verschuift prioriteit naar waterstof

Het grote Duitse automerk Audi heeft in de persoon van de nieuwe Nederlandse CEO Bram Schot laten weten dat de prioriteit bij waterstof ligt. Schot: “We willen doorpakken met de ontwikkeling van waterstofauto’s – met meer geld, meer mankracht en meer vertrouwen.”

Audi, dat nota bene kort geleden de volledig elektrische en langverwachte e-Tron introduceerde, heeft twijfels over de toekomst van de volledig elektrische auto. Of de grote vraag naar elektrische auto’s wel beantwoord kan worden door de grondstoffen die nodig zijn om de batterijen te produceren. Ook ziet Audi de laadtijd- en actieradiusangst bij klanten als een obstakel. Schot: “Als je op zoek gaat naar de meest effectieve en efficiënte manier om elektrisch te rijden, kom je toch echt uit bij waterstofauto’s.”

Eerste Audi op waterstof in 2021

Helemaal uit de lucht vallen komt het bericht van Audi niet, aangezien medio 2018 al een samenwerking met Hyundai is aangegaan. Het doel: uitwisselen van informatie en patenten omtrent brandstofceltechniek. Die keuze is logisch, aangezien Hyundai – en ook Toyota – vooralsnog als enigen zijn die een waterstofauto in serieproductie hebben genomen. Verder werkt Audi al twintig jaar aan een waterstofauto onder de projectnaam h-tron. Inmiddels wordt de zesde generatie getest en later dit jaar gepresenteerd. De eerste waterstofauto van Audi wordt in 2021 op de markt verwacht.

Delen: