Personenauto's 06 juni 2019

8x Toyota Mirai voor nieuw, duurzaam hoofdkantoor IOC

Bij het gloednieuwe, duurzame hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Commité (IOC) in het Zwitserse Lausanne staan 8 Toyota Mirai’s voor de deur. Een tijdelijk waterstofpunt – één van de eerste van Zwitserland – moet de auto’s van waterstof voorzien, voordat er een definitief tankstation met groene waterstof in de buurt volgt.

Marie Sallois-Dembreville, Director Sustainability bij het IOC, is lyrisch over de nieuwste aanwinsten: “Prachtig dat de duurzame visies van het IOC en Toyota zo goed met elkaar samen gaan. Duurzaamheid staat heel erg hoog op de prioriteitenlijst van het IOC op weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Toyota steunde ons al met z’n duurzame modellen, maar dit is weer een nieuwe mijlpaal. De Toyota Mirai stoot niets anders uit dan water. Fantastisch.”

IOC - TOYOTA

Niet enige milieubijdrage

Ook Toyota is in de persoon van Johan van Zyl, SEO Toyota Motor Europe, enthousiast over de keuze van het IOC voor de Toyota Mirai: “Waterstof gaat een enorme rol spelen in het terugdringen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Vandaar dat we maar wat graag samenwerken met mooie partners als het IOC om die duurzame uitdaging aan te gaan.” De waterstofauto’s van Toyota zijn niet de enige milieubijdrage aan het nieuwe Maison Olympique in Lausanne, dat ook aan de strengste energie- en isolatienormen voldoet.

Delen: