Energie 3 mei 2019

Hoe wordt waterstof vloeibaar?

Waterstof wordt vloeibaar door sterk afkoelen. Bij een temperatuur van 20,28 Kelvin (−252,87°C) en atmosferische druk bar is waterstof vloeibaar. Waterstof wordt dan opgeslagen in zeer goed geïsoleerde tanks, ook wel dewars genaamd (naamgever: Sir James Dewar). Zonder isolatie en afsluiting in een drukvat zal de vloeistof snel weer in de gasfase overgaan. Vloeibare waterstof is vooral interessant voor de opslag en transport van grotere hoeveelheden in tanks. Nog grotere hoeveelheden worden per pijplijn getransporteerd.

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Veel plezier! Lees meer over onze cookies.