Event 30 april 2019

24 uur durende Waterstof Challenge op 16 mei

Op donderdag 16 mei start de vierde editie van de 24 uur durende Waterstof Challenge. Zo'n 25 equipes starten in Waddinxveen (Van der Linden Groep) en Brussel (Hydrogen Europe) voor een tocht, waarbij punten kunnen worden verdiend met kilometers maken, vulpunten bezoeken, landen aandoen en naar speciale locaties reizen.

De deelnemers rijden in 24 uur hun eigen route door Europa en verzamelen onderweg zoveel mogelijk punten. Na afloop kunnen de teams nog extra punten verdienen voor de beste foto, de beste vlog en de beste blog. Allemaal live te volgen via de officiële website van het event. In Waddinxveen worden zo’n 20 equipes aan de start verwacht, in Brussel ongeveer 7. Voor ondernemers is er bij Van der Linden Groep Waddinxveen kort na de start op donderdag 16 mei een mini-seminar over rijden op waterstof.

Prima alternatief voor benzine of diesel

Mede-initiatiefnemer Arjan de Putter: “Er is een groeiende aandacht voor elektrisch rijden in Nederland. En dat is heel mooi. In maart waren al 10% van de nieuw verkochte auto’s batterij elektrisch. Maar ook waterstof elektrisch verdient aandacht. Met de Waterstof Challenge laten we zien dat ook rijden op waterstof een prima alternatief is voor benzine of diesel. Mijn persoonlijke ervaring als deelnemer aan de eerste editie: rijden op waterstof is wat de consument wil, namelijk een grote actieradius, snel tanken en duurzaam rijden.”

Aanmelden voor de Waterstof Challenge kan hier.

 

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Veel plezier! Lees meer over onze cookies.