Event 15 december 2017

H2Platform blikt terug op drukbezocht netwerkevenement

Met boeiende en inspirerende presentaties over innovatieve waterstofontwikkelingen in Nederland, een zaal vol aandachtige luisteraars en vruchtbare ontmoetingen blikt het H2Platform terug op een succesvol netwerkevenement op 14 december jl. in Soesterberg.

Het doel van het evenement was om leden van het H2Platform en betrokken partijen uit de energie- en mobiliteitssector bij elkaar te brengen, om tot oplossingen te komen voor vraagstukken die samengaan met de vele toepassingsmogelijkheden van waterstof als energiedrager.

Routekaart Waterstof
Het event trapte af met de overhandiging van de ‘Routekaart Waterstof’ aan Robert Dencher, voorzitter van het H2Platform. Dit rapport is opgesteld in opdracht van TKI Gas en bevat een inventarisatie van circa honderd concrete waterstofinitiatieven in Nederland. De Routekaart Waterstof wordt in het eerste kwartaal van 2018 formeel uitgebracht en vormt een belangrijke basis voor de activiteiten van het H2Platform in 2018.

Vlnr: Jörg Gigler, directeur TKI Gas; Robert Dencher, voorzitter H2Platform; Marcel Weeda, waterstofadviseur bij ECN.

Interessante presentaties
De bijeenkomst stond ook in het teken van diverse showcases, waarbij innovatieve waterstofontwikkelingen in Nederland werden uitgelicht. De presentaties zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken/downloaden.

"Het bekende kip-ei-verhaal is nog steeds een probleem. Veel grote, invloedrijke partijen zijn enthousiast over de inzet van waterstof als energiebron, maar nog altijd te afwachtend. Het is van belang dat partijen bij elkaar aan tafel schuiven en vertrouwen in elkaar uitspreken."

Robert Dencher, voorzitter H2-Platform

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Veel plezier! Lees meer over onze cookies.