Mobiliteit 23 oktober 2017

1.000 km op een tank met concept Toyota waterstofauto

Toyota gaat verder met rijden op waterstof. Op de autoshow in Tokyo onthult de fabrikant een nieuw conceptmodel: Fine-Comfort Ride. Een studie met een brandstofcel op waterstof en een rijbereik van 1.000 kilometer op een volle tank.

Zes zitplaatsen

De Fine-Comfort Ride is 4.830 mm lang, 1.950 mm breed en 1.650 mm hoog. De wielbasis bedraagt 3.450 mm. Hij is dus groter dan de Toyota Mirai, die momenteel al te koop is. Binnen die lange wielbasis creëert Toyota zes zitplaatsen, met op de eerste en tweede zitrij twee verstelbare zitplaatsen. De stoelen op deze rijen passen zich aan het postuur van de passagier aan.

Futuristisch

Het uiterlijk is bepaald futuristisch en daarmee duidelijk dat van een studiemodel. Het zal nog moeten blijken of exterieur en interieur uiteindelijk veel elementen krijgen van dit concept. Zoals de enorme deuren die goed toegang bieden tot het comfortabel ogende interieur.

Elektromotoren in de wielen

Feit is wel dat Toyota serieus kansen ziet in auto’s met elektrische aandrijving, gevoed door stroom van een brandstofcel. Bij de Fine-Comfort Ride zet het Japanse merk in technische zin flinke stappen vooruit met efficiency. Een zo laag mogelijk gewicht, een efficiëntere brandstofcel en elektromotoren in de wielen moeten het mogelijk maken om op een volle tank waterstof 1.000 kilometer af te leggen, gemeten op kruissnelheid volgens een Japanse testcyclus.

De nieuwe creatie schittert op de Tokyo Motor Show, die voor de pers de deuren opent op 25 oktober.

Delen: